Играта, която спасява животи

hand_basketball_man_black_and_white_holding-66501

Бил Шанкли бе казал някога, много отдавна, че футболът не е въпрос на живот и смърт, а на много повече от това. И макар тук да разказваме баскетболни истории, няма как да не се съгласим с това твърдение на иконата на Ливърпул, същевременно заменяйки “футбол” със “спорт”. Или за да влезем изцяло в конкретиката и насочеността, която следваме – “баскетбол”.

Спортът обединява, изгражда, спасява, създава характери. Чували сме всички тези неща безброй пъти и не, те не са клишета, а факти. В точно този случай – баскетболът спасява и връща към живота. До този извод стигаме след писмото на рускинята Татяна, която е фенка на Локомотив Кубан (Краснодар), а за ужас след получен удар губи паметта си…

Спираме с излишните обяснение, за да ви представим историята на Татяна, която тя сама споделя в благодарствено и силно писмо, изпратено до любимия й отбор…

“Благодарност към играта

Моята история

Трябваше да празнувам рожден ден утре и да гледам срещата на Локо срещу турския Дарюшафака. Но днес получих удар. И забравих всичко, което някога съм знаела. Всяка една думичка. Имената на децата си, имената на предмети и каквото ви дойде наум. Но три дни по-късно мъглата се разсея и в съзнанието ми се появи един от баскетболните мачове, които съм гледала. Не си спомням всичко в детайли, но изглеждаше пределно ясно, че съм на моето място на трибуната. Изведнъж видях играч, който проби към коша. Познах го като Колинс (б.р. – Марди Колинс). После видях Обрадович (б.р. – тук няма нужда от б.р.).

Започнах да повтарям имената им като луда. Пак и пак. Отново и отново. До следващия ден, когато започнах да си спомням всички други думи. Спомних си всички играчи. И осъзнах, че всичко ще бъде наред.

Винаги ще съм благодарна на играчите и треньорите, прекарали сезон 2017/2018 в Локо. Вие ми помогнахте да се възстановя. И винаги ще ви помня, където и да играете. Пожелавам ви добро здраве, както и много късмет – в играта и в живота. И много дълга спортна кариера.

Искрено ваша,

Татяна В.”

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s