Едно сърце, една игра

37235563_1287333764736240_3574654181849432064_n

Той живееше за играта. Дрибълът, скърцането на кецовете по паркета, свистенето на мрежичката след вкаран кош бяха като пулс за него. Рачо Колев. Трудно е да се говори в минало време за такава личност, защото ценностите, които той ни завеща просто не биха го позволили.

Вече повече от шест години всички български зали са малко по-празни, защото Рачката не е там. Поне не и физически. Духом той винаги ще бъде на всяко баскетболно събитие. Защото непримиримият му дух, отдадеността и любовта към играта и най-важното, отношението, продължават да живеят чрез наградата за най-добър млад играч до 21-годишна възраст – “Едно сърце, една игра”, носеща неговото име.

00736007

Вчера Иван Алипиев се нареди до досегашните носители на приза – Станимир Маринов, Димитър Димитров и Александър Везенков (четирикратен такъв), получавайки отличието за първи път.

18-годишният кадър на машината за таланти, наречена БУБА Баскетбол, сякаш обединява всичко, заради което тази символична награда бе създадена в памет на Рачо. Трудолюбие, характер, скромност и смирение. И от есента ще бъде в меката на баскетболната игра, каквато е колежанската лига на САЩ. Там Иван ще облече екипа на Лойола Маримаунт Юнивърсити в Калифорния и ще играе в Дивизия I, продължавайки да развива качествата си.

7MDM0333 copy

Снощи, веднага след като получи отличието от нашия колега Станислав Христов, младото момче показа неоспоримите си способности и наказа Молдова с 21 точки за 20 игрови минути в предпоследния мач на България от груповата фаза на ЕвроБаскет 2018 Дивизия В в София.

Днес на младите национали им предстои решаващ мач с Естония, който ще определи дали ще продължат напред към битката за промоция в елита на Европа.

А едно момче от състава на “лъвовете” ще продължи да дриблира в ритъма на този приз. Едно сърце, една игра. За себе си, за България и не на последно място – за Рачо и за всички нас.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s