Новите Звездовища

DhTqWGjUcAUakqC.jpg

ЛеБрон Джеймс вече е в Лос Анджелис. Слуховете за втора част на Space Jam, но с новата суперзвезда на Лейкърс в главната роля, стават все по-упорити. И понеже сме романтици и никога няма да предпочетем евентуално продължение пред оригиналната и неповторима версия с Майкъл Джордан, обръщаме внимание не на сбъднатата калифорнийска мечта на Краля, а на случващото се в друга част от щата.

На север от Холивуд, там където Голдън Стейт прибра във витрината си втора поредна титла и общо трета в последните четири години, се случва нещо страшничко. Докато чакат да дойде първото домакинство за новия сезон, в което ще получат чисто новичките си бляскави шампионски пръстени, хората зад кулисите на Уориърс направиха още един ужасяващ за конкурентите ход.

Вероятно си спомняте Звездовищата (The Monstars) от най-великото баскетболно, а защо не и анимационно филмче в историята. Онези дребнички извънземни, които свиха талантите на най-добрите от НБА, за да победят шантавата команда на Бъгс Бъни и да вземат четата на Уорнър Брос в интергалактическо робство в лунапарка си в космоса. Е, Голдън Стейт не крадат талантите на когото и да е, но последното им попълнение на 101% ги превърна в модерните Звездовища в очите на една огромна част от феновете на NBA (разбира се, изключваме тези на Уориърс).

Сякаш ненавистта, която се изля върху шампионите, след като Кевин Дюрант избра да заиграе там не бе достатъчно, сега звездовищната селекция бе подсилена с човек, чийто характер пасва идеално на анимационните злодеи – ДеМаркъс Казънс. И то за смешната сума от $5.3 милиона за една година.

Да, той се възстановява от тежка контузия. Да, той е кибритлия. Да, той е характер, способен да подпали всяка една съблекалня. Да, това, да, онова. Но каквото и да си говорим, ДеМаркъс Казънс е един от най-добрите баскетболисти в NBA въобще. Статистиките го доказва. Всеки, който го е гледал поне веднъж, също би се съгласил.

И така. Стартова петица от Стеф Къри, Клей Томпсън, Кевин Дюрант, Дреймънд Грийн и ДеМаркъс Казънс (с малката бележка, че трябва да се възстанови напълно, естествено). Само мисълта за нещо подобно звучи страшничко. Предстои да видим дали ще сработи на практика, но е напълно възможно тежкото его на Буги да бъде подчинено в името на основната цел – нов пръстен.

През сезон 2018/2019 потенциалната стартова петица на Уориърс ще има играчи, които са печелили три пъти наградата за MVP, избирани са 19 пъти в най-добрите отбори на сезона и още 25 в Мача на звездите, имат 1 награда за най-добър защитник и четири селекции в най-добрия отбор на защитниците.

Този път Майкъл Джордан няма да се появи, за да спаси добрите (б.р. – разбирайте NBA). Сезонът ще е чудовищен. Пардон, звездовищен.

Advertisements

One thought on “Новите Звездовища

  1. Pingback: Баскетбол на мускули | picknroll.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s