Единственият

874627814.jpg.0

Точно така. Това е Брук Лопес. Близнакът на Робин Лопес. Който от снощи има запазено място в историята на NBA, но не заради чисто баскетболните си достойнства или заради някаква феноменалната статистика. По-скоро заради липсата на каквато и да е статистика в една категория. С което той е единствен, макар да има идентичен брат, който също играе професионално в NBA.

Брук Лопес, титулярният център на Лос Анджелис Лейкърс, този, който е висок 213 сантиметра, вече е в елитен клуб с един член

Лопес стана първият и единствен баскетболист в историята на Асоциацията, чийто ръст е поне 213 сантиметра и който вкарва 25 точки в един мач, но не успява да овладее нито една борба.

В негова защита можем да заявим, че въпреки масивния си ръст, никога не се е славел като изявен борец. Макар че в първите си два сезона заблуди всички със средно 8.1 и 8.6 борби, но средно в кариерат си овладява по 6.8 отскочили топки на мач. Сезонът му в Лос Анджелис до момента пък се явява най-ниската му точка в този аспект откакто е Лигата – за 21.8 минути на мач като играч на Лейкърс той хваща средно по 3.7 борби под кошовете.

Но да се върнем на основната тема –  35 минути срещу Орландо, 27 точки при стрелба 12/18 от игра и нито една борба. Нито едничка. Нито една отскочила случайно в ръцете му топка…

А като изключим вече спечеленото място в историята, 27 вкарани точки са си впечатляващи, особено с оглед на състоянието на Лейкърс. Пък и победата над Орландо си е победа, нали така?

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s