Как NBA прецака култова забивка

935116_10151429551355924_2088582156_n

Конкурсът по забивки от Звездния уикенд през 2011 г. в Лос Анджелис е един от най-паметните моменти в кариерата на Блейк Грифин към този момент.

Тогава, като играч на ЛА Клипърс, той спечели надпреварата, утвърждавайки се като един от впечатляващите високи баскетболисти в Лигата, съчетаващ сила и атлетизъм рядко срещани при играчи на позиция „тежко крило“.

„Черешката на тортата“ от тази вечер, разбира се, беше когато той прескочи предния капак на една Kia и разтресе коша. Барън Дейвис му подхвърли топката през шибидаха на колата, докато Кени Смит предвождаше госпъл-хор, който изпълняваше акапелно „I Believe I Can Fly” на R. Kelly. Епично, нали?

Ако си спомняте тази вечер, обаче ще се сетите, че изпълнението на Грифин, макар и донесло му титлата, получи сериозни критики. Най-вече защото крилото прелетя над предния капак на колата, а не над покрива й, което щеше да е наистина впечатляващо. 7 години по-късно Блей признава, че идеята му е била съвсем друга – да прескочи кабриолет. Точно преди шоуто обаче от NBA са се намесили и са променили плановете му.

Идеята ми за конкурса по забивки беше да прескоча кабриолет с четирима съотборници вътре. От NBA обаче объркаха нещата. Поискаха да прескоча Kia, защото е спонсор на лигата, но моделът Optima е голяма кола. Имах сили само за предния й капак, а това не изглеждаше толкова яко“, призна Грифин.

Крилото на Детройт опроверга и превърналото се в легенда твърдение, че го е направил, за да си осигури финансова подкрепа от страна на корейския автомобилопроизводител. Е, след това той подписа договор с фирмата, но уж не това е била причината да паркета в „Стейпълс Сентър“ през 2011 г. да се появи Kia.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s