Живи легенди

Screen Shot 2018-03-02 at 17.19.06.png

Джордан Кларксън се различава от средностатистическите 25-годишни мъже с няколко неща. Като започнем от това, че е член на неособено голямата и сравнително затворена група, наречена NBA, преминем през това, че повече от три сезона игра за един от двата най-големи отбора в света, при това в един от най-популярните градове в света и стигнем до това, че в момента е част от подгласник за титлата. А, и още нещо, не чак толкова важно, но факт – той е милионер. И доста добър баскетболист.

Кларксън има невероятното щастие, а може би и известна доза шанс. Защо? Заради всичко от предходния абзац? Не. Не е само това. Защото имаше честта да навлезе в професионалния баскетбол като съотборник на Коби Брайънт и близо два сезона да черпи знания и умения директно от извора, разбирайте, от един от най-великите в историята и вероятно вторият най-добър атакуващ гард, стъпвал на терена (б.р. – №23 е №1, нали?).

От небаскетболна гледна точка сигурно не е готино, никак даже, да смениш слънчева Калифорния. Не и с мрачния Кливланд, където Джоаким Ноа никога не би отишъл на почивка, както сам обяви преди време. Но за да играеш за Кавалиърс и да си съотборник на ЛеБрон Джеймс, при това не от онези, които му дават “гепи”, а от другите, които имат някаква роля… Това е яко, безспорно. Първо Коби Брайънт, а сега ЛеБрон… Е, това имахме предвид, описвайки житейския/баскетболния път на Джордан Кларксън. А той пък от своя страна описа какво е да си съотборник на живи легенди, каквито са Черната мамба и Краля.

“Коби ме натискаше много в новобранския ми сезон. Караше ме да ходя в залата рано с него, да стреляме, подобни неща. Може би не е толкова гласен колкото ЛеБрон, когато става дума за това да ти е съотборник, но има своите начини”, казва новият гард на Кливланд за легендарния си бивш съотборник.

“Двамата имат различен подход за това как да бъдеш лидер. ЛеБрон те окуражава, сближава всички, а Коби те тества, пробва какво можеш да извлече от теб. Различни са. Две тотални различни страни. Просто съм благословен да работя и с двамата”, смята Кларксън.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s