Златна кола или златно сърце? И двете.

DSGER

Германия има славата на организирана страна, в която всеки спазва правилата и се грижи за това, което е негова отговорност. Така че германец-плеймейкър не би трябвало да звучи толкова изненадващо. Денис Шрьодер е точно такъв и макар понякога да има изблици на напиращия да излезе от него атакуващ гард, вече е позната фигура в NBA, когато говорим за “единици”.

Само на 24, той има четири пълни сезона с Атланта, надграждайки във всеки един от тях. Петата му година е най-добрата до момента и въпреки че Хоукс са на дъното на Изток, Шрьодер научава важни уроци. Как да бъде лидер, как да се справя с отговорността и напрежението и още такива неща, които са присъщи на един пойнт гард.

Узряването му в игрови план върви успоредно и с порастването му като личност. Само на 24, но с над 300 мача при най-добрите и логично огромно самочувствие. И това, че въпреки милионите и славата не е от самозабравилите се. Е, тук може да вметнем за кратко “забравяне”, но само защото нe e забравил къде е поставено началото на продължаващото и досега пътешествие между крайните линии и кошовете – в родния му град Брауншвайг. 

Шрьодер дебютира за Льоуен Брауншвайг едва на 17, а няколко години по-късно вече може да се похвали с това, че е мажоритарен собственик на отбора. Младият топреализатор на Атланта е зaявил намерението си да стабилизира ситуацията в родния си отбор, като за целта е платил сума между 150 000 и 250 000 евро.

Сумата вероятно не представлява огромен проблем за Денис, особено предвид това, че през 2016 година сложи подписа си под 4-годишен договор на стойност $70 милиона.

Понякога харчиш стотици хиляди евро за уникални по рода си спортни автомобили, а друг път – за да се отблагодариш. Такъв е Денис Шрьодер.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s