Рилски вече не вярва на БФБ и Глушков

Screen Shot 2018-02-27 at 21.54.10.png

Всяко неща си има граници, смятат в Рилски спортист и днес категорично вдигнаха ръце от баскетболната федерация, снемайки тотално доверието си от централата и нейния президент – Георги Глушков. На пресконференция в София, само няколко дни преди финалната среща за Купата на България, президентът на самоковци инж. Петър Георгиев и треньорът на мъжкия отбор Людмил Хаджисотиров коментираха срещата в събота, която по техните думи се простира далеч отвъд крайните линии на игрището.

“За мен Георги Глушков взе напълно безпринципно решение”, разочарован бе Георгиев, като имаше предвид избирането на Велико Търново за домакини на големия мач, който ще противопостави неговия отбор на Левски Лукойл. Дългогодишният благодетел на самоковския баскетбол бе многословен и заяви още, че класирането за финал не е най-важното в случая.

Screen Shot 2018-02-27 at 21.54.26.png

“Начинът, по който бе определен домакинът на финалната среща, ме кара да мисля, че има вмешателство на външни фактори. Когато ръководството на федерацията се поддава на такъв натиск, тогава с него няма как да постигнем някакви успехи. Нашето желание бе финалът да бъде на приемливо място и за двата отбора, защото искахме да закараме 250-те деца, които тренират в нашата школа, на мача и да се насладят на този празник. Трудно е, когато един деца трябва да пътуват 600 километра в двете посоки в рамките на един ден. Така няма как да се развива баскетболът у нас”, продължи Петър Георгиев и намекна за вмешателство от “синия” щаб в избирането на домакини, защото в същия уикенд в старата ни столица ще има голям събор на феновете на Левски, а в деня след финала футболния клуб гостува във Варна на Черно море.

“От днес нататък свалям доверието си към Георги Глушков. Бях готов да се съглася Рилски да играе дори в зала “Универсиада”. Знаем, че за Левски Лукойл щеше да бъде по-лесно, ако във финала играеха с Академик Бултекс 99, тъй като в пловдивския отбор има двама техни играчи. Федерацията допусна едно безпрецедентно сливане на два отбора по средата на сезона с обяснението, че така щяло да се помогне на българския баскетбол. Както и сами виждате, там всеки ден пристигат нови играчи и нови треньори от чужбина, а мястото за българските играчи става все по-ограничено. За съжаление с това ръководство на БФБаскетбол мъжкият баскетбол смело е тръгнал по стъпките на женския. Георги Глушков не се интересува от развитието на българския баскетбол, не е помогнал на нито един малък отбор по време на управлението си, а федерацията се ръководи крайно зле и с всеки изминал ден положението става все по-лошо и катастрофата се задълбочава”, отчете още президентът.

Screen Shot 2018-02-27 at 21.54.36.png

“Дали купата ще се играе в настоящия формат, или в предишния, при който бе с финална осмица, това за нас няма такова голямо значение, особено след като успяхме да се класираме. Лично за мен старият формат беше с една идея по-атрактивен, но и новият си има своя чар. Левски Лукойл е фаворит в срещата, но нашият състав също е доста класен и очаквам да се получи един много равностоен и интересен мач”, бяха думите на Людмил Хаджисотиров-Удо.

“Решението трябваше се вземе 50:50, като федерацията се съобрази с исканията и на двата отбора. Класирането ни на финала е голям успех за нас, защото то е второ за последните три години и показва, че работим правилно. Готвим се за този мач цяла година, ще се борим здраво и ще играем за победа. В тима няма кадрови проблеми и всички тренират на много високо ниво”, добави младият треньор.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s