Да си в депресия, докато си в NBA

1519446349115-nba-web-180223-derozanpost_digital-1947058-6-576x324

На 28 години си пред четвърто поредно участие в Мача на звездите в NBA. В родния ти щат Калифорния. Всъщност, на около 25 мин. от мястото, където си израснал – прословутият град Комптън (прословут не защото е побратимен с нашия Търговище – ФАКТ, а защото е родно място на култовата хип-хоп група N.W.A. и рапърите The Game, Coolio и Tyga, както и на легендата в женския тенис Серина Уилямс). Изглежда като човек, който е на върха на славата и не би могъл да мечтае за нещо повече. Не такъв обаче е случаят на ДеМар ДеРозън. Ден преди да вземе участие в шоуто в Лос Анджелис, гардът на Торонто публикува на пръв поглед странен туит.

Много фенове първоначално решиха, че: „Тази депресия ме съсипва“ е част от текста на песен, която ДеРозън слуша в момента. Оказва се обаче, че това са думи на самия баскетболист, който изглежда преминава през тежък период.

Това е едно от онези неща, които показват, че макар и да изглеждаме неразрушими, в крайна сметка ние сме обикновени човешки същества. Всички имаме чувства… всевъзможни. Понякога… те те съсипват, има моменти, в които целият свят ти се изсипва на главата“, призна ДеМар ДеРозън пред „The Toronto Star“.

Гардът продължи с признанията, че е имал „много нощи“, още като дете, когато се е чувствал унил, а „нахаканото“ му поведение, за тези, които го познават, е нещо като механизъм за справяне с това.

Туитът му предизвика вълна на подкрепа в социалните мрежи от страна на фенове и колеги и гардът благодари за нея.

Понякога чуваш разни неща от другите, например като този туит. Сигурно е можело да подходя по по-добър начин в ситуацията, но получих много страхотни думи от доста хора. Това не е нещо, от което ме е срам. Сега, на тази възраст, разбирам колко много хора минават през депресията. Даже и някой просто да си каже: „Преминава през това и все пак се бори и е успешен в това, което прави“, за мен е окей“.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s