Филип Виденов: Тук съм заради Минчев и Явор Аспарухов

STUDIO-I-ANONSI.Still002-660x330

Легендата на българския баскетбол Филип Виденов обяви, че се е съгласил да подпише договор с Берое заради професионалното отношение към спорта на Любомир Минчев и Явор Аспарухов. Гардът е с отворен контракт, като може да напусне „заралии” във всеки един момент, стига да получи добра оферта от чужбина.

„Тук съм заради Любо Минчев и Явор Аспарухов. Това са хората, които смятам, че са от това ново поколение треньори, които действително разбират много от играта. В момента Берое има проблеми от чисто кадрови характер, тъй като има доста контузени. Но като цяло потенциалът в състава е много сериозен. Надявам се, че ще допринеса с опита си за по-добрите резултати. Още повече че идвам от по-силно първенство, каквото, смея да твърдя, е иранското, а там играех в последните мачове по 30-35 минути. Въпросът е да вляза бързо в изискванията на Минчев.”

26910890_1104391316367681_205572206398959384_o.jpg

Бившият капитан на националния ни отбор призна, че е имал предложения и от други клубове у нас. „Имах и други предложения да играя в България. Честно казано, не смятах, че пак ще се върна тук, но това, което Берое ми предоставя като възможност, ми харесва. Не говоря за финанси, а за чист баскетбол. За мен в момента това е най-важното. Договорът ми е отворен. Ще остана, докато съм полезен, и в същото време, ако има добра оферта от чужбина, ще замина. Но е много възможно да играя за Берое до края на сезона”, сподели за „Тема Спорт” Виденов.

26220899_1094737047333108_6213417251832217064_o.jpg

Той коментира и събирането на Левски 2014 с Лукойл, както и за шансовете на Берое за нещо повече в първенството предвид моментното му класиране. „За мен този нов проект е много добър. Защото действително София имаше нужда от силен баскетболен отбор, който да играе на високо ниво. Друг е въпросът, че такова нещо не се е случвало никъде по света – два тима да се обединят по такъв начин в средата на сезона. Но явно има проблеми в този състав, защото не може играчи с претенции да падат с 30 точки от Рилски спортист. Явно нещо не е както трябва, защото там действително са събрани много качествени баскетболисти. Основната пречка може да дойде от това, че момчетата си имат собствено его и всеки един трябва да го превъзмогне, за да върви отборът. Дали обаче ще се случи… Колкото до Берое, аз не гледам към шампионската титла, а към това да играем правилен баскетбол. Защото, за да си шампион, влияят много фактори.”

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s