Новите дрехи на Блейк

Memphis Grizzlies v Detroit Pistons

Блейк Грифин отпътува от Запад на Изток, заменяйки Лос Анджелис с Детройт, но явно все още има проблеми с адаптацията в щата Мичиган. Новият играч на Пистънс все още асимилира новата ситуация, в която попадна и макар в Моторния град отново да е основен избор в нападение и да има своята немалка роля в състава, донякъде го разбираме – да ти се наложи да се преместиш от слънчева в Калифорния към мрачния и сив Детройт вероятно не е готино.

Грифин вече дебютира за Пистънс и то по впечатляващ начин, но ще запомни първата си среща за шампионите на NBA от 2004 година и с нещо друго. След силно първо полувреме, в което вкара 13 точки, Блейк искаше да продължи в същия дух, но имаше и малък проблем. Всъщност голям проблем, вероятно размер най-малко 2XL.

Тежкото крило излезе на терена за второто полувреме без… екипа си, който явно бе оставил в съблекалнята. След двубоя той погледна на случката с чувство за хумор, признавайки, че досега не е правил подобно нещо.

“Просто ще хвърля вината върху новата среда. Тръгнах да си свалям тениската и усетих, че нещо не е наред и после видях, че отдолу съм само по потник. Добре, че Антъни Толивър ми помогна”, направи анализ на ситуацията Блейк.

Новият играч на Пистънс впечатли с 24 точки, 10 борби, 5 асистенции и 2 чадъра при трудната победа вкъщи срещу Мемфис със 104:102.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s