Краля за края на ерата „ЛеБрон“

ap-image

Макар и в 15-я си сезон по терените на NBA, повече от легенди като Бил Ръсел и Оскар Робъртсън, ЛеБрон Джеймс рядко коментира евентуалния край на кариерата си.

Един от тези моменти дойде след загубата на неговия Кливланд с 99:133 от Торонто, събитие, донесло на Краля първите му две поредни поражения с 25 или повече точки. Запитан вижда ли края на звездната си кариера, ЛеБрон категорично отсече: „Не“. Малко по-късно обаче, сякаш след като въпросът сам се повтори в съзнанието му, лидерът на Кавс отново захвана темата:

Единственото нещо е, че децата ми растат. Това е единственото нещо, което може да ме спре да играя толкова, колкото бих искал“.

Джеймс има три деца: ЛеБрон младши (13 г.), Брайс Максимус (10 г.) и Зури (3 г.). В течение на интервюто, Краля направи и любопитна съпоставка между края на баскетболната си кариера и… бракът.

За мен пенсионирането е като да се сгодиш. Не знаех дали съм готов за такава стъпка, но просто в онзи момент почувствах, че е време. Получи се в подходящият момент. Усещането беше добро. Бях ли готов за брак? Не знам… не го бях изживявал. Ще видим“.

На 33 години ЛеБрон е сред баскетболистите с най-много мачове в плейофите с 217 двубоя. Преди него са Дерек Фишер (259), Тим Дънкан (251), Робърт Ори (244), Карийм Абдул-Джабар (237), Тони Паркър (221) и Коби Брайънт (220), като, ако всичко върви по план, спокойно би могъл да се изкачи още нагоре в тази класация. Именно това е и нещото, което кара Краля да си поставя високи цели – постигнатите резултати.

Вече достигнах много по-далеч, отколкото предполагах. От тук нататък всичко е допълнително. Към момента добавям шантави глазури на тортата“.

Запитан дали все пак вече не обмисля да сложи край на кариерата си, ЛеБрон обърна нещата на майтап.

Да се отказвам? Имам да продавам още много кецове“.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s