Лейкърс обмисля раздяла с Лонзо, за да се отърве от ЛаВар?

lonzo-ap

Още преди Драфт 2017 в NBA, повечето хора очакваха ЛаВар Бол да се превърне в огромен проблем за всеки отбор, който избере сина му Лонзо. Татко Бол получава прекалено много внимание, където и да отиде, като не се притеснява да даде свобода на мислите си дори и когато става въпрос за най-силния човек на планетата. Към момента ЛаВар се превръща в сериозно смущение за отбора на сина си, което повдига въпроса трябва ли ЛА Лейкърс да помисли за раздяла с Лонзо Бол.

Наскоро, в интервю за ESPN, Бол старши обвини треньора на тима Люк Уолтън за затрудненията, които Лейкърс изпитват в последно време. Според него синът на Бил Уолтън е изпуснал съблекалнята и баскетболистите вече не искат да играят за него. Вместо за защити треньора си, както направи друг новобранец – Кайл Кузма, Лонзо коментира комформистки, че „би играл за всекиго“.

Президентът по баскетболните въпроси Меджик Джонсън и генералният мениджър Роб Пелинка предпочетоха да запазят мълчание около едностранния конфликт между Бол и Уолтън. Но, според Бил Плашке от „Los Angeles Times”, вмешателството на ЛаВар може да окаже сериозно влияние върху желанието на Лейкърс да изградят нов състав и да привлекат свободни агенти. Плашке предлага Джонсън и Пелинка да кажат в прав текст на Бол, че ако не млъкне, ще се наложи да се разделят със сина му. Също така обясни и защо евентуална сделка, включваща Лонзо, няма да навреди на Лейкърс.

Той е добър играч, но не е от този тип, който би донесъл трансформация. Не е най-добрият им новобранец – това е Кайл Кузма. Няма около него да се изгради отбор в бъдеще – това е Брандън Инграм. С него Лейкърс са по-добри, но колко точно по-добри и на каква цена?“, пита Бил Плашке.

be82d2a81f7a5c2e67cdb757d05c4e3a

За противоречив играч като Лонзо Бол, представянето му трябва да надминава страничното смущение, за да може да се се превърне в успешен играч. За съжаление, Бол трябва да се представи минимум като новобранеца ЛеБрон Джеймс, за да успее да балансира везните. Напоследък често се чува, че ако шефовете на Лейкърс имаха възможност да върнат времето назад, то доста от тях биха били против драфтирането на Лозно. Дори и да загърбим за момент голямата уста на баща му, Бол до момента просто не е толкова добър, колкото например Джейсън Тейтъм или Донован Мичъл.

Ако е сериозен в намеренията си да помогне на Лейкърс отново да стане претендент за титлата, Лонзо Бол трябва за започне тази мисия като първо говори с баща си. Според Дан Ветцел от „Yahoo Sports”, именно той е единственият човек на света, който би могъл да помоли ЛаВар да си затвори устата. Ветцел настоява, че Лонзо ще трябва да се оправи със ситуацията като голям човек, а не не да оставя баща си да прави каквото си иска.

Ако Бол не успее да помогне в разрешаването на настоящия проблем, то ще бъде най-добре за Лейкърс да се разделят, преди ЛаВар да е разрушил тима. Лонзо може да бъде използван като примамка за отърваване от Луол Денг и скъпия му договор преди да ги връхлети периодът на свободните агенти през 2018 г.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s