Стойков: Всичко е обмислено в името на баскетбола

Screen Shot 2018-01-05 at 4.11.57 PM.png

Президентът на Левски Лукойл Тодор Стойков заяви на пресконференция в сградата да на БТА, че новосъздаденият проект е в името на баскетбола в България. Решението Лукойл да остави Академик и насочи подкрепата си към Левски е било добре обмислено и ще бъде от полза за развитието на играта.

„Огромна чест за мен е да бъде в основата на този проект за бъдещето на българския баскетбол и баскетболен клуб Левски. С най-голямо удоволствие и желание започвам работа по проект, който трябва да възроди баскетбола в България. След дълъг анализ ние преценихме, че трябва да постъпим така и се надявам да поставим едно ново начало. На баскетбола му трябва едно ново начало, едно ново лице и да постига по-големи успехи в Европа.

Запитан за състоянието на новия отбор и евентуалните кадрови промени в него, Стойков заяви, че е доволен от настоящия състав, но е готов да прави промени, ако това се налага.

„Правилата в баскетбола позволяват трансфери на играчи от един клуб в друг до 9 март. Играчите от Академик разтрогнаха договорите си. Веднага, след като обявихме решението си, някои от тях получиха предложения от други отбори, но предпочетоха да подпишат с Левски Лукойл“, каза той.

Според Стойков момчетата, които остават в тима на Академик, са такива с качества и другите отбори не трябва да ги подценяват

„В Академик са национали до 20 години, които имат много качества. Не бива да бъдат подценявани. Вярвам в тях и качествата им. Нормално е да има някои отбори, които не са доволни от случващото се.“

Президентът на Лукойл Левски добави, че с приоритет за ръководството остава и силното представяне на отбора в европейските турнири.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s