Папазов проплака: Няма по-смислено нещо в българския спорт

Screen Shot 2018-01-05 at 3.59.25 PM.png

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов заяви по време на пресконференция относно създаването на проекта, че той е бъдещето на българския баскетбол, тъй като цели да изгради млади български играчи, които да върнат славата на баскетбола в страната ни.

Според Папазов „нещо по-смислено в българския спорт не е правено“, а дългосрочният проект трябва да започне да дава реални резултати в следващите 5 до 10 години.

„Никога не съм си представял момент, в който и аз няма да мога да говоря“, бяха първите думи на Папазов, който не успя да сдържи сълзите си.
„Само мога да кажа на всички хора, че ако вярват и искат нещо много истински, то се случва.

Благодаря на всички, които помогнаха Левски да стигне до момента, в който една от най-големите компаннии в България да стане част от един бъдещ проект. Левски е най-обичаното нещо в Бългаия, калкулиращо най-много любов и няма нещо по-нормално от това най-голямата компания да върви с него. За да се стигне дотук имаше 15 февруари 2015 година, когато 10 000 души се събраха в „Арена Армеец“ и дадоха надежда. Благодаря на всички компании, които в тези 2,5 години ми помагаха.
На играчите казах, че всеки има своята мечта. Всички знаем приказката за златната рибка. Мечтал съм си, честно да ви кажа, да се запозная с Владимир Путин. Краси Минев знае колко съм репeтирал да ме поканят в американското посолство, за да спасяваме баскетбола. Ако бях хванал златната рибка, чак толкова нахален нямаше да бъда, да си представя, че Лукойл ще бъде тази компания, която да застане зад Левски и да изгради този проект.  Доста обаче ме боли от негативните реакции в социалните мрежи. Има твърде много негативизъм за нещо, което във времето ще бъде оценено. Може би ще трябват 5 до 10 години, за да видим реалния ефект. Повярвайте, нещо по-смислено в българския спорт не е правено. Искам да благодаря на г-н Златев и на Тодор Стойков за гласуваното доверие. Каквото зависи от мен, аз ще го направя. Този проект може без всеки един от нас. Не искам от първия ден да ми се задават въпроси затова какви са ми отношенията с Тодор Стойков и г-н Златев, защото тук всичко се прави от сърце. Искам вие, медиите, да помогнете на децата, които ще бъдат в Правец и ще се развиват там. Друг проект, в който българското да е било толкова водещо, в българския спорт няма. От 24-ма играчи, 22-ма са българи. Всички български състезатели са или национални състезатели, или потенциални такива. Смятаме, че правим проект на бъдещето. Той е мащабен, но се нуждае от коректива на медиите“, каза Папазов.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s