Везенков: Ще развиваме младите в Правец

Screen Shot 2018-01-05 at 3.58.30 PM.png

Изпълнителният директор на Агенцията за мениджмънт и реклама в спорта Сашо Везенков заяви на пресконференция в сградата на БТА, че обединението на Левски с Лукойл е било наложено от голямата подкрепа, която имат „сините“, а целта пред баскетболен клуб Академик ще бъде да развива младите български играчи.

„От доста години говорим с г-н Златев за една такава промяна. Ние бяхме много години първи в България, но за съжаление нямахме публика, а това е едно от най-важните неща в баскетбола. Отбори, които нямат публика, не са успявали в дългосрочен план. Надявам се, че Левски ще прегърне идеята и на всеки мач ще има доста привърженици, които ще помогнат за пробив в Европа. Шампионската титла за нашия отбор значи много, но тя е постигна в продължение на 15 години. Надявам се, че ще имаме отбор в групите на европейските клубни турнири и във финалите им. Това ще бъде от много голям интерес за България и българския спорт.“
„Колкото до ДЮШ също сме говорили години наред с г-н Златев. Нашата цел е да превърнем Правец в център на баскетбола по подобие на сръбския отбор Мега, който играе само с млади играчи, играе на високо ниво, в Адриатическата лига и само със свои кадри. Това е и нашата цел. Ще се привличат играчи от цяла България и ще разчитаме на наши играчи предимно. Тези играчи постоянно ще получават шанс да играят на по-високо ниво“, каза Везенков, който ще бъде натоварен с функциите за развитието на Академик.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s