В Европа се търсят победи, а не шоу

hi-res-fd4a069a5def4e70fa6bebe39fc11b0f_crop_north

Вероятността ЛаМело и ЛиАнджело Бол да подпишат със стабилен отбор на поне средноевропейско ниво са минимални. Това признава един от ръководителите на Авелино, който се намира на второ място във временното класиране на италианската Серия А.

“Смятам, че всичката шумотевица, която ЛаВар Бол създава, служи като промоция на марката му. Това работи в Щатите, но не и тук. Не виждам как ЛиАнджело или ЛаМело ще играят в сериозен отбор, който иска да побеждава. Тук, в Европа, търсим победи, а не играем шоу баскетбол”, казва Никола Алберани, който е генерален мениджър на Авелино.

Освен това Алберани отчита, че цялата процедура за привличането на американски състезател в Италия не е никак евтина.

“Преди дори да купя самолетен билет на когото и да е от двамата, трябва да платя на федерацията 27 000 евро, за да ги картотекирам в първенството. В Серия А струва по 13 500 евро на американец, в Серия А2 по 11 000 евро, а в Серия Б – по 9000 евро. Отборите плащат цялата сума, дори да става дума за един изигран мач. Освен това разполагаме само с 8 такива “визи” за сеозна. Невъзможно е някой отбор да профука това за децата Бол”, разяснява още Алберани.

Представителите на противоречивата фамилия са се свързали и с елитния испански МораБанк Андора, за което признава генералния мениджър на клуба Франсеск Солана.

“Те бяха предложени на нашия отбор. Две хлапета, които си търсят сделка в Европа. Парите не са важни за тях, но те нямат никакъв опит. Трудно е да ги приемем сериозно. Освен това не знам какво бих правил с бащата. Това не е добра, още по-малко нормална ситуация”, разказва испанецът.

“Няма как да подпишем с тях”, категоричен е той.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s