95 играчи пропуснали квалификациите в Европа

1511905654_304330_1511905764_noticia_normal

95 баскетболисти, участвали на Евробаскет 2017, са пропуснали първия квалификационен прозорец за световното първенство в Китай през 2019 г. в зона Европа.

До това заключение стигнаха от испанския As след приключилия първи цикъл от битката за мондиала. Въпреки войната между ФИБА и Евролигата, 17 баскетболисти от тимове, участващи в най-престижния европейски клубен турнир са получили разрешение да играят за националните си отбори, включително и Александър Везенков за България.

Най-ощетен от враждата между двете организации се оказа тимът на Испания, където селекционерът Серджо Скариоло остана без нито един от 12-те си баскетболисти, спечелили бронзовите медали на Евробаскет 2017 в Истанбул. Общият брой на испански играчи, които бяха ангажирани с мачове в NBA и Евролигата, е 29, посочват от As, като Скариоло е разчитал на 10 дебютанта срещу Черна гора и Словения. Тежък удар понесоха и Сърбия и Франция, където Саша Джорджевич и Венсан Коле нямаха възможност да използват съответно 28 и 23 от желаните от тях баскетболисти.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s