България навява смесени чувства на Хъф

13-3-9125409.jpg

Шон Хъф се нарежда сред най-опитните бойци в състава на Финландия. Статистиката сочи, че единствено Туука Коти (210) има повече мачове от крилото за националния отбор на страната, поне що се касае до актуалния състав на Хенрик Детман. Срещу България Хъф ще изиграе мач №179 с екипа на страната си, а усещането да има за съперник точно “лъвовете” от другата страна на паркета не му е никак непознато.

33-годишният финландец от американски произход дебютира за националния отбор преди почти 14 години – на 27 декември 2003 година, но освен първите минути за родината, вероятно в съзнанието му остава и друг мач. В двубой точно срещу България идва и най-резултатното представяне на Хъф в международни мачове въобще.

На 10 септември 2008 година той вкарв 26 точки на “лъвовете” при гостуването на суоми в София, което обаче е загубено срещу четата на Пини Гершон – 90:102. 24-годишният тогава баскетболист е неудържим и защитата ни няма отговор за него, като той реализира 26 точки за 31 минути. Възпитаникът на Валпараисо Юнивърсити вкара 5/8 от тройката и освен това овладява 7 борби, но това не стига на отбора му в зала “Универсиада”.

Така 198-сантиметровото крило остава със смесени чувства – върхово постижение, но и загуба.

Девет години по-късно Хъф отново е в България, като този път домакин на сблъсъка с нашите национали е “Арена Ботевград”, а всички ние можем само да стискаме палци изхода на срещата да е като на онзи 10 септември – благополучен за “лъвовете” на Любомир Минчев.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s