Детман: Евролигата убива малките отбори

39-4449285a159daa314c8

Треньорът на Финландия Хенрик Детман изрази категорично мнение, че войната между Евролигата и ФИБА убива по-малките баскетболни страни, сред които се води и „суоми”. Той направи това по повод отсъствието на две от основните звезди на неговия състав – Петери Копонен и Сасу Салин, които не бяха пуснати за мача с България от Барселона и Уникаха.

„Разочарован съм от тези хора, които не искат да разберат, че спортът е по-велик от индивидуалния интерес. От това страдат малките отбори. Трябва да живеем с това и до последния ден да не знаем на кого можем да разчитаме и на кого не. От месец се опитваме да включим Копонен и Салин, но Евролигата на практика ни убива с това”, заяви пред финландските медии Детман.

Той допълни, че Европейският парламент е направил всичко по силите си, за да промени ситуацията, но и той не е успял. „Група бандити не могат да контролират целия спорт. Трябва да разберете, че Европа е малка част от глобалната картина. В Азия, Океания и Америка нямат такъв проблем. Новият формат на ФИБА е страхотен и макар да започна с проблеми при нас, нещата ще се оправят”, каза още специалистът.

39-4449295a15a08245d24

Въпреки проблемите, Детман се надява, че именно те ще обединят останалите момчета в отбора му. „Ще покажем, че сме единни и ще направим заедно стъпка напред. Няма как един човек да ни класира. Трябва да действаме като екип. България е модерен отбор, който се опитва да играе бързо. Страната има хубава баскетболна история и се опитва да я възроди. Ще бъде тежко, особено на тяхна територия”.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s