Българите ще се хвърлят здраво, знае гард на Финландия

1-03735043

Джамар Уилсън е едно от безспорно най-опитните имена в състава на Финландия. 33-годишният нюйоркчанин е важна фигура за Хенрик Детман още откакто получи местен паспорт и дебютира за суоми през 2015 година. С две европейски първенства зад гърба си, сега Уилсън трябва да поведе съотборниците си срещу България в отсъствието на най-големите имена.

“Благодарни сме, че летяхме с чартър. Направихме добра тренировка, сега ще гледаме видео и се надявам да сме готови за утре. Ситуация със състава е различна, но играта еволюира непостоянно. Лицата са различни, но се познаваме. Има някои по-млади играчи, но ако играем заедно и направим необходимото, нещата ще са добре”, каза натурализираният американец пред официалния канал на финландската федерация в Youtube.

Съперниците на родните трикольори излетяха от Хелзинки в 10:00 часа местно време тази сутрин и летяха директно до нашата столица София, след което моментално се отправиха към Правец, където бяха настанени.

“България е като всеки друг национален отбор, труден съперник за гостуване, ще дадат всичко от себе си. Играят бързо, имат добри гардове и добри високи играчи, добър състав, така че трябва покажем най-доброто, на което сме способни”, продължи Уилсън, анализирайки състава на Любомир Минчев.

“Защитата ще бъде най-важна. Треньорът винаги залага на това. Защитата е силната ни страна”, каза съвсем накратко и за финал играчът на френския Нантер.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s