Дончич ще е №1 в Драфта, ако продължава така

Screen Shot 2017-11-22 at 12.56.24 PM.png

Сезонът в колежанското първенство вече върви, а паралелно с него, анализаторите не отделят погледите си и от Европа, където Лука Дончич показва защо отвъд Океана са обсебени от възможността да го гледат в NBA. Словенският играч се превърна от талантлив в младок в абсолютен лидер на Реал (Мадрид) с 13.9 точки, 5.9 борби и 4.4 асистенции средно на мач в испанското първенство, както и с още по-впечатляваща игра в Евролигата, където цифрите са невероятни за 18-годишен – 19.8 точки, 6.5 борби и 4.3 асистенции.

Дончич е спряган многократно като потенциален №1 в Драфта, а контузията, сложила край на сезона на Майкъл Портър-младши увеличава шансовете на Лука това да се случи. Възможността изглежда още по-реална и след коментар по темата на един от най-популярните баскетболни журналисти в Европа Дейвид Пик, който цитира неназован скаут от NBA.

“Ако Лука Дончич продължава да играе така, ще бъде №1. Особено ако този избор падне в ръцете на Чикаго, Сакраменто, Далас или Кливланд”, цитира Пик американския си източник.

Останалите фаворите за топ избор към момента са ДеАндре Ейтън от Аризона (18.7 точки, 11.7 борби и 1.7 чадъра средно на мач), Марвин Бейгли от Дюк (19.2 точки, 9.0 борби и 1.2 асистенции), Мохамед Бамба от Тексас (14.0 точки, 9.0 борби и 4.5 чадъра) и Анфърни Симънс.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s