„Притиснали“ Ембиид да влезе в NBA

dl-khejuqaedwvz

Възможно ли е талантлив баскетболист от колежанското първенство да бъде принуден да скочи в NBA насила, вместо да завърши образованието си?

Отговорът е: „Да“, ако може да се вярва на скъпоплатената звезда на Филаделфия Джоел Ембиид. Севънтисиксърс са в Канзас, където тази вечер ще играят с Маями, а именно в местния университет Процеса извъртя схемата „one-and-done” и напусна учебното заведени в посока NBA след само една година в него. Говорейки пред местните медии преди тренировка обаче, Ембиид разкри, че е имал желание да се завърне в Канзаския университет за втората си година, но е бил „притиснат“ да участва в Драфта.

Странно е. Не съм сигурен, че някой знае тази история, но всъщност бях решил да остана, защото много обичам това място. Но може да се каже, че бях притиснат да напусна“, призна Процеса.

Кариерата на Ембиид при Джейхоукс приключи преждевременно след само 28 мача заради контузия в гърба, получена Оклахома Стейт. Травмата му попречи да участва в Big 12 на NCAA, където тимът му отпадна от Станфорд.

213-сантиметровият център на Филаделфия не спомена кой е в основата на тази история, но впоследствие тя му донесе избор под №3 в Драфта през 2014 г., а наскоро подписа петгодишен договор със Севънтисиксърс на стойност $148 млн.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s