Черно море Тича отново с децата и в Самоков

22365468_1479868615430676_8895685521762734520_n

„За гостуването на Рилски спортист ще пътуваме със същия състав, с който изиграхме първата си среща срещу Левски”, съобщи треньорът на Черно море Тича Дарин Великов. На пресконференцията на „моряците” вчера той обясни, че през изминалите три-четири дни не е имало развитие по казуса с картотеките на новите играчи. Варненци не могат да използват попълненията си, тъй като от ФИБА Европа не признават клуба за нов, а го считат за пряк наследник на Черно море Порт Варна, който има задължения и е със забрана.

„Ние сме разделили отбора на две групи. Тренираме с играчите, които нямат права по един начин, с баскетболистите, които участват в мачовете – по друг”, обясни наставникът. Той призна, че обстановката е малко тежка, тъй като се работи с 19-20 баскетболисти. Според Великов, до петък няма да се получи развитие по казуса и Черно море Тича ще играе със същия отбор в Самоков в събота. Треньорът каза още, че държи некартотекираните състезатели в добро състояние, в което, ако падне забраната да може те да са готови да участват.

„Страхотно съм доволен от момчетата, които все още нямат картотека. Тренират страхотно, безкрайно мъжки приемат всички неща, възхитен съм от поведението на тези състезатели и от тяхната отговорност. Много лесно в този момент можеха да се огънат, радвам се, че това на никого не минава през главата”, заяви Великов. Треньорът посочи, че се търсят контакти за евентуални контроли, в които да играят некартотекираните състезатели, но всички са ангажирани и засега няма резултати. „Ако решението в началото на ноември е благоприятно за нас, ние ще съдим ФИБА Европа за пропуснати ползи, за лишаване на много състезатели от право на труд“, каза още специалистът и допълни, че вече има контакти с адвокати в тази посока.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s