Фили се довери на Процеса

philadelphia-76ers-joel-embiid-injury-news

Филаделфия и Джоел Ембийд си стиснаха ръцете за нов петгодишен договор, който е на максималната възможна към момента стойност от $148 милиона. Този ход означава, че въпреки непрестанните здравословни терзания на младата звезда, Сиксърс смятат да се доверят на Процеса, както самият Ембийд се кръсти и както не спира да пропагандира откакто прекрачи прага на NBA.

Стойността на сделката може да се увеличи още, в зависимост от представянето на камерунската млада звезда и ако той попадене в някои от най-добрите отбори на сезона или пък спечели MVP, ще забогатее с най-много още $30 милиона.

Самият играч се обясни в любов на Филаделфия така, както само той може – чрез социалните мрежи. Джо Джо използва профила си в Twitter за целта.

Мнозина виждат това като доста рисков ход от страна на Сиксърс, защото на практика Ембийд има зад гърба си едва 31 мача в Асоциацията, в които имаше ограничено игрово време (25.4 минути), но въпреки това смая мнозина с представянето си. Което беше впечатляващо, наистина, говорим за 20.2 точки, 7.8 борби, 2.5 чадъра, 2.1 асистенции и 0.9 откраднати топки.

Треньорът на отбора Брет Браун определи Ембийд като играч, който прави разликата, както на тренировки, така и на мачове. Това обаче не променя фактите, които изкарват на преден план нестихващите контузии. 23-годишният талант бе избран под №3 в Драфта през 2014 година и оттогава до днес е играл в скромните 31 мача при положение, че са минали три пълни сезона.

“Той има шанс да бъде велик. Но трябва да свърши още много неща. Все още не e показал нищо, защото е уникален, наистина уникален. Реално той е играл баскетбол само шест години”, каза още Браун с препратка към това, че Ембийд започва да играе организирано, когато е на 15 и в същото време включва в сметката двата пропуснати изцяло сезона в NBA.

Заплатата от $25.3 милиона за сезон 2018/2019, от когато влиза в сила новият му договор, ще нареди Ембийд в Топ 3 на най-добре платените центрове, като пред него са единствено Хасан Уайтсайд и Андре Дръмънд.

Advertisements

One thought on “Фили се довери на Процеса

  1. Pingback: Фили вярва в Процеса, но не и сляпо | picknroll.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s