NBA се обедини: Няма по-добър от Дончич!

123.jpg

Лука Дончич ще заиграе в NBA, а около този въпрос няма две мнение. Словенската сензация на Реал (Мадрид) вече започна новия сезон на клубно ниво в испанския гранд, след като имаше огромна роля за титлата на родната си страна на ЕвроБаскет 2017, която между другото бе и първа в историята, но отвъд Океана вече тръпнат в очакване за него.

Едва 18-годишният майстор бе посочен със сериозно мнозинство като най-добър баскетболист извън рамките на американския професионален баскетбол. Това се случи в традиционната анкета между генералните мениджъри на всички 30 отбора, които играят в NBA.

На въпрос кой е най-добрият неамерикански играч, който не играе в САЩ, ръководителите се обединиха около Дончич с 69% от гласовете. Словенчето е следвано от Нандо Де Коло (Франция) с 28%, който обаче има опит в Щатите, както и Алексей Швед (Русия) с 3%, който също се е докосвал до магията на NBA.

Миналата година 54% от гласовете тук бяха в полза на Милош Теодосич.

Иначе отново в международната анкета, но вече за тези, играещи в NBA, едва ли ще е изненада, че №1 е Янис Адетокумбо (Милуоки) с 69%. Следван е от сръбската изгряваща звезда на Денвър Никола Йокич с 14%, Марк Гасол от Испания и Мефмис с 10% и латвийското чудо(вище) на Ню Йорк Кристапс Порзингис със 7%.

Преди 12 месеца пак Янис бе на върха, но с по-скромните 28%.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s