Звездна революция: NBA се отказа Изток и Запад

160214230118-russell-westbrook-nba-all-star-game-2016.1280x720

NBA поема в изцяло нова посока, поне що се касае до едно от най-популярните събития в календара на Асоциацията – Мача на звездите. Забравете за Източна и Западна конференция и се подгответе за различен формат, в който двата отбора ще бъдат избирани от капитаните си. Това бе обявено в официално прессъобщение от Лигата, а въпросните капитани ще бъдат играчите от всяка конференция, които съберат най-много гласове от феновете, а това остава единствената нотка от досегашния вариант „Изток – Запад“.

Първият двубой в историята, който няма да противопостави двете конференции, ще бъде изигран от състави, избрани от двамата капитани. Лидерите на двата тима ще избират съотборниците си от определен брой играчи – „титуляри“ и „резерви“, които също са получили най-много гласове, но отборите няма да зависят от принадлежността на даден състезател към конкретна конференция.

Мач №67 ще се състои в „Стейпълс Сентър“ в Лос Анджелис и ще бъде с благотворителен характер. Всеки от двата отбора ще избере благотворителна кауза, свързана с Ел Ей и ще набира дарения за нея.

Процесът по избор на играчите, които ще вземат участие в шоуто остава непроменен.  Десетимата титуляри пак ще бъдат избрани след комбинация от гласовете на фенове,, играчи и медии. Резервите, които са 14 на брой, ще бъдат избрани от треньорите на отборите в NBA.  Повече детайли относно нововъведения своеобразен Драфт предстои да бъдат разкрити в близко бъдеще.

 

Advertisements

One thought on “Звездна революция: NBA се отказа Изток и Запад

  1. Pingback: Преобръщат NBA с главата надолу | picknroll.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s