Як бой за журналисти в „Универсиада”

Basketbolen_den_2.jpg.620x350_q85_crop

Обичаме да пишем, обичаме да коментираме, обичаме да анализираме. Обичаме баскетбола. Но това не означава, че можем да го играем добре. Или поне, не толкова, колкото ни се иска. Желанието да доминираш и да печелиш не винаги кореспондира с реалните умения. Това за пореден път бе доказано, след показното, което отборът на Легендите ни изнесе в зала „Универсиада”. За съжаление, болезнено установихме истината, че е много по-лесно да седнеш на компютъра и да напишеш един мач, отколкото да го изиграеш.

31:64 в един от откриващите двубои на Баскетболния ден в столицата днес. Представителите на медиите не успяхме да окажем сериозна съпротива на селекцията от бивши звезди, някои от които и в момента могат да са водещи играчи дори в НБЛ. Всъщност, лошото начало на срещата предопредели и крайния изход. Още в самото начало, не успяхме да разберем кой, какво играе. И това оказа влияние за старт от 0:12. Болезнена бе и загубата на Деян Веселинов, който нарани лошо лявото си коляно и напусна рано сблъсъка.

И въпреки това, резултатът може да е важен за нас, предвид желанието ни да спечелим, но пък шоуто си струваше. Кога пак ще видим двама исполини от над 210 см един срещу друг? Такива няма в първенството, но пък Тома Фиков и Бойко Младенов си спретнаха страхотен сблъсък, с поделено надмощие. Напомняйки за едни хубави, но отминали години. Георги Младенов и Тодор Стойков пак си вкараха тяхното, а Ивайло Равуцов все още може да кандидатства за ролята на Спайдърмен с невероятното му извисяване и задържане във въздуха.

Добро начало на един обещаващ ден. Да видим какво ще ни донесе неговият край, свързан с двубоя между Лукойл Академик и Берое за Суперкупата на България (19:00).

Легендите: Тодор Стойков, Георги Младенов, Иван Ценов, Бойко Младенов, Ивайло Равуцов, Желчо Генов, Данаил Недялков, Стефан Михайлов и Горан Кошанин.

Треньор: Иван Бакърджиев

Журналистите: Камен Алипиев, Симеон Найденов, Александър Овчаров, Деян Веселинов, Хари Латифян, Станислав Христов, Десислава Джерманска, Тома Фиков, Костадин Крантев, Иван Вълчанов, Флорина Иванова и Траян Сарафов.

Треньор: Александър Сотиров

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s