Баскетболният ден – с благотворителна кауза

basketbolen_den

Баскетболният ден на 17 септември ще има и благотворителна кауза, обявиха организаторите от S-media, Българско баскетболно общество и БФБаскетбол. Така любимата на хиляди деца и възрастни игра ще създаде от една страна настроение у всички включили се в празника, а от друга – ще помогне на деца с множествени увреждания, за които се полагат грижи в столичния Дневен център „Център за Надежда“. Това е каузата на тазгодишната кампания на единия от спонсорите на събитието VIVACOM – „Жълти стотинки“.

Както по-рано бе решено от Управителния съвет на БФБаскетбол, Денят на София ще се превърне в празник за всички любители на играта. Мястото вече е ясно – зала „Универсиада“ в София и площите около нея.

Баскетболният ден ще започне с баскетболен празник за деца и ще приключи с кулминацията мачовете за Суперкупата на България за жени и мъже. При дамите трофея ще си оспорват Хасково 2012 и Монтана 2003, а при мъжете – Лукойл Академик и Берое. Първият мач започва в зала „Универсиада“ в 16:15 часа, а вторият – в 19:00 часа. Билетите за двубоите, както и за предхождащите ги събития – мач между Ветерани и Журналисти, Съдии и Треньори и Аматьори и Сборен отбор на А група мъже ще са съответно 6 лв. за възрастни, 3 лв. за ученици. Деца до 12 години ще влизат безплатно.

Всички приходи от билетите ще бъдат дарени за кампанията на VIVACOM „Жълти стотинки“.

Билетите могат да бъдат продавани в мрежата на ТикетПро. Както и от касите на зала „Универсиада“.

Всяка година Виваком насочва кампанията „Жълти стотинки“ към различна кауза. Тази тя ще помогне на деца с множествени увреждания, за които се полагат грижи в столичния Дневен център „Център за Надежда“. Цел на кампанията ще бъде набирането на средства за осъществяване на програмата на И АЗ МОГА / I CAN TOO „Мобилен терапевт“ към „Център за надежда“.

И АЗ МОГА създава програма „Мобилен терапевт“, за да отговори на нуждите и облекчи максимален родители на деца с тежки физически увреждания от контингента на Дневен о център „Център за Надежда“. Програмата дава възможност децата да получат грижи в домашна среда или да бъдат транспортирани до центъра, за да получат необходимата им рехабилитация.

Регулярната рехабилитация за тези деца е изключително важна. Липсата на подходяща, навременна и редовна терапия може да доведе до сериозно влошаване на състоянието им и до непоправими последици с фатален край.

Придвижването на децата до терапевтични центрове е трудно осъществимо за техните семейства в съществуващите условия в България. Проблемното транспортиране причинява голям стрес на цялото семейство, тъй като се  изисква специализиран автомобил, както и често асистент/придружител, който помага при обслужване на детето.

На фона на тези неудобства, стои и огромния финансов проблем, тъй като  голяма част от семействата не работят и живеят на прага на бедността.

VIVACOM и нейните партньори ще могат отново да помогнат като наберат дарения от гражданите и ги удвоят във финансови средства или дарения в натура.

Източник: БФБ

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s