Барчовски: Имаме потенциал да минем още една група

_T8G1519.jpg

Бившият селекционер на националния ни отбор и настоящ спортен директор на Рилски спортист Росен Барчовски е оптимист за бъдещето на представителния ни тим. Според легендата, който вчера навърши 57 години, лъвовете могат спокойно да преодолеят първата група от същинските квалификации за световното първенство, стига да имат малко късмет при жребия.

„Харесва ми как играе отборът. Не само като чисто тактическо поведение, но и като желание. Второто е много важно, защото в годините назад сме имали проблеми в това естество. Другото важно нещо е, че разполагаме с потенциал, което дава надежда, че бихме могли да мислим и за класиране за още по-следващата фаза на квалификациите. С този потенциал може да мечтаем да завършим поне трети в следващата група, но разбира се, трябва да видим и какъв жребий ще имаме. Гледайки групите, има такива, които изглеждат доста добре, както и такива, които са стряскащи”, сподели пред „Тема Спорт” Барчовски.

Специалистът, който последен води България на европейско първенство през 2011-а, взе отношение и по темата със спирането на баскетболисти от НБА и Евролига, което ще промени облика на националните отбори. „За нас това е важно, от гледна точка на евентуално отсъствие на Александър Везенков и Дий Бост. Лошото е, че ФИБА се показа в много слаба светлина в това отношение. Там отстъпват значително спрямо федерациите във волейбола и футбола, където това нещо е решено отдавна. В същото време обаче, е плюс за отбори като нашия. Дори Везенков и Бост да не играят, загубата ни няма да е толкова голяма, в сравнение със страни като Чехия например, или пък Великобритания и дори Италия. За нас те са много важни, но там ще имат по-голям проблем, което би ни дало някакво предимство. За съжаление, едва ли от нашата федерация ще намерят начин да убедят Барселона и Жалгирис да ги пуснат, но смятам, че нашият проблем е по-малък в сравнение с много други страни”.

image

Барчовски не пропусна да коментира и темата за повиканите играчи от Любо Минчев и изборът му на състав. „Вижте, това е доста странно – Любо да бъде обвиняван, че не бил взел еди кой. За мен той е взел най-добрия състав, с който разполагаме. Не е въпрос само на визитка, а и на характер, на това какви задачи иска да изпълни даден играч, каква роля ще има в състава. Затова и казах, че като колектив и желание съм много доволен от поведението на отбора. Другото просто не е сериозно да се коментира”.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s