Прохоров продава Нетс за $2 млрд.

prokhorov_1hixu696wvuqq1ezyz74lwk1ec

Руският милиардер Михаил Прохоров е готов да продаде Бруклин Нетс.

Собственикът на клуба преглежда оферти, като е склонен да се раздели както с миноритарна част от дяловете си, така и с мажоритарна, ако получи задоволителна цена. Според американските медии, надеждата на Прохоров е „пазарът на отбори“ в NBA да се раздвижи покрай обявения за продан Хюстън и някой да пожелае да купи „мержите“.

New York Post твърди, че руснакът се надява на сериозна сума за франчайза, като би склонил да се раздели с отбора за около $2 млрд. За целта той и щабът му се оглеждат за потенциален купувач сред платежоспособните китайски инвеститори.

Баскетболният тим, притежаван от руския милиардер Михаил Прохоров, се продава за около $2 млрд., но дочухме, че заинтересована страна се опитва да „задгърби“ конкуренцията в процеса. Източник на On The Money твърди, че изпълнителния заместник-председател на Alibaba Group Джо Цаи е проявил интерес към отбора, но представители на семейната му компания Blue Pool отричат. Информацията гласи, че Нетс търсят китайски банкер – нищо чудно, имайки предвид успеха на Яо Мин с Хюстън, които също се продават“, писа New York Post.

$2 млрд. може и да се окаже висока цена за Нетс, но за толкова Стив Балмър купи Клипърс, а Прохоров е категоричен, че пазарът в Бруклин е равен на този в Лос Анджелис. Списание Forbes също оценява мрежите на приблизително такава сума.

Според специалистите, в момента цените на отборите в NBA са най-високи в историята и Прохоров може и да успее да достигне до желаните $2 млрд., още повече ако предизвика няколко страни да наддават за Нетс.

През юни Бруклин избраха Александър Везенков под №57 в Драфта, като прецениха да го оставят още поне един сезон в Барселона, преди да му дадат шанс да заиграе в NBA.

19388397_1609241952441705_9054990645563902680_o

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s