Шефът на Черно море призова колегите му също да отидат на полиграф

basketballbetting

Президентът на Черно море Тича Павлин Николов потвърди, че знае за баскетболисти, които печелят пари от залагане на мачове в НБЛ и А група. Шефът на варненци обаче изрази мнение, че освен играчите, декларации за разрешение за тест с полиграф трябва да попълнят още треньорите, съдиите и дори самите ръководители на клубове. Както вече съобщихме, „моряците“ станаха първият тим, който използва детектор на лъжата, за да провери морала на баскетболистите си.

„Не сме обсъдили това на събранието на Лигата, но след две седмици пак ще говорим и тогава ще го предложа. Освен играчите, декларации за полиграф трябва да попълнят още треньори, съдии и президенти. Това е мое мнение. Защото те също могат да влияят на резултатите на мачове. Изобщо всеки, който може да влияе директно на даден мач, трябва да подлежи на проверка. Не може само играчите да са виновни”, коментира Николов пред „Тема Спорт”.

Шефът на „моряците“ не коментира резултатът от полиграфа в края на миналия сезон, но пък потвърди, че той е показал тревожни неща. „Направих го зарази съмнения в някои резултати, а и заради достигнала информация до мен от достоверни източници. Този полиграф показа тревожни неща. Убеден съм, че има хора в баскетбола ни, които печелят пари от залози. Баскетболисти, но и не само. Основно в А група, но и в НБЛ. Затова смятам, че тази мярка ще помогне да спрем това. Заразата още не е плъзнала навсякъде и ще успеем да я спрем навреме”, каза още Павлин Николов. И допълни, че все още не е решил дали да покаже резултатите от детектора на лъжата на разследващите органи, които да се самосезират и да се заемат със случая.

Източник: „Тема Спорт“

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s