Back to the 90’s: Джордан и Пипън заедно на паркета

AP JORDAN S BKN FILE USA IN

Не сънувате. И не е fake news. Майкъл Джордан и Скоти Пипън, един от най-магнетичните дуети в историята на NBA, отново се събра на терена. Макар и за кратко.

Ако сте имали късмета да гледате баскетбол през 90-те години, това няма как да не ви накара да се усмихнете с носталгия. Легендите на Чикаго излязоха заедно на паркета по време на Jordan’s Flight School тази събота в Калифориня, като направиха няколко хлапета суперщастливи, избирайки ги за свои съотборници в състезание по надстрелване.

Това беше първото публично появяване на двете легенди рамо до рамо на баскетболно игрище от повече от десетилетие. За последно те играха един срещу друг през 2003 г., когато Джордан беше във Вашингтон, а Пипън – в Портланд.

Майкъл Джордан и Скоти Пипън играха заедно в Чикаго от 1987 г. до 1993 г. и след това от 1995 г. до 1998 г., печелейки заедно легендарните шест шампионски титли в NBA. Ръководството на Булс развали тандема им, по една или друга причина, след края на последния шампионски сезон 1997/1998. Тогава Джордан се „пенсионира“ за втори път, преди да се завърне през 2001 г. с екипа на Уизърдс, а през 1999 г. Пипън беше пратен в Хюстън.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s