Очакваният развод

1-aEa0zYuEs5zxUUoogww_DQ.jpeg

Дерик Роуз затвори страницата, наречена “Ню Йорк” в своята книга, но какво всъщност са му предложили Никс преди той да избере да подпише с Кливланд? По думите на агентът му Би Джей Армстронг, който между другото има три титли с Чикаго и Майкъл Джордан като играч, едно голямо… нищо.

Никс не са офертирали Роуз дори и с ветеранския минимум ($2.1 милиона), за който той подписа с отбора на ЛеБрон Джеймс. В лагера на някогашния любимец на Чикаго не е получена абсолютно никакв оферта от отбора, в който той прекара първата си година далеч от родния град и любимия отбор. Но Армстронг не съжалява за това, защото както самият той отчита, Роуз и Никс са на различни етапи в момента.

“Дерик избра това, което бе решил от доста време насам. Той просто иска да побеждава. Нямаше колебания. В кариерата си е спечелил много пари, а сега на дневен ред са успехите. Вкарваше по 18 точки на мач в триъгълно нападение, а знаем как се играе в NBA днес. Никс имат талантлив отбор, но вижданията им не са сходни с тези на по-опитни играчи, като Дерик”, каза Армстронт пред New York Post.

Един от най-експлозивните играчи, стъпвали на терените на Лигата, макар и вече с четири операции, и то доста сериозни зад гърба си, Роуз не искал и да чуе за това да бъде ментор на избрания в Драфта тази година французин Франк Нтиликина.

“Ставаш ментор, когато вече не можеш да играеш. Иска ми се нещата да бяха различни, защото Дерик харесваше Ню Йорк. Нямаше проблеми с хората там, но той остарява, а не обратното. Кой играч не иска да има възможно най-добрите съотборници? Желанието му бе да играе в Кливланд, включително и с Кайри”, разсъждава още Армстронг.

Така че очакваният развод между Никс и Роуз е факт, а двете страни продължават по собствените си пътища, надявайки се на по-добри дни.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s