NBA мечтата е жива в Сиатъл

Sonics-Gear-Doug-Pensinger-Getty-Images.jpg

Мечтата на цял един град за завръщане в NBA е жива и искрицата надежда за Сиатъл блещука малко по-силно. Комисарят на Асоциацията Адам Силвър призна, че славният някога тим на Суперсоникс ще попадне в списъка с градове, които са потенциални кандидати за разширяване на Лигата, която в момента се състои от 30 отбора.

Соникс бяха гордостта на Сиатъл, разбира се заедно с гръндж движението в музиката, но се появиха на картата доста преди него. Баскетболът в града бе една от атракциите между 1967 и 2008 година, когато организацията спря да функционира в тогавашния си вид и бе преместена в Оклахома Сити, приемайки името Тъндър.

“Не искам да се ангажирам с конкретни дати, но е неизбежно, че в един моmент ще започнем да разглеждаме развитието на организациите. Това винаги се е случвал в NBA. Реално е въпрос на време да помислим за разширяването на първенството”, заяви Силвър в интервю за…. Си Джей МакКълъм от Портланд Трейл Блейзърс, който влезе в ролята на репортер за The Players’ Tribune.

Комисар Силвър каза, че всичко е въпрос на време.

Суперсоникс имат една титла на NBA (1979), три титли на западната конференция (1978, 1979, 1996), както и шест титли на дивизията си (1979, 1994, 1996, 1997, 1998, 2005).

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s