Клубовете ще борят тотото с декларации

basketballbetting

Ръководствата на клубовете в Лигата ще се опитат да спрат играчите си от участия в нелегални залози и манипулиране на мачове чрез декларации. „Тема Спорт” научи, че днес следобед шефовете на отборите ще се съберат, като една от точките, които ще разискват, е именно борбата с черното тото. Както вече ви информирахме, за пръв път в родния баскетбол се стигна дотам, че състезатели да бъдат подлагани на полиграф в опит да се установи дали са симулирали и правили опити да манипулират изходите на двубои, в които са участвали. В края на миналия сезон ръководството на Черно море Тича е сложило на детектор на лъжата някои от своите играчи, като към момента все още не е ясно какво точно е отчела машината.

На днешното заседание на Борда на Лигата ще бъде взето именно решение всеки един баскетболист да подпише декларация, с която на практика дава съгласие, че може да бъде подложен на полиграф при съмнения, че манипулира срещи или залага на такива от родното първенство. Подобни декларации вече се подписват във връзка с употребата на допинг и забранени стимуланти. Преди началото на сезона състезателите парафират именно подобни „анекси” към договорите си. Сега ще правят това и заради черното тото.

Така, ако президентът на даден клуб се усъмни, че някои от играчите му действат симулативно и против етичните норми, ще може да сложи въпросния човек на детектор на лъжата, за да установи дали това реално е така. Мярка, която се взема за пръв път в българския спорт.

Източник: в-к Тема Спорт

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s