Заслуженият финал

cropped.jpg

Пол Пиърс подписа договор с Бостън, за да може да се откаже от професионалния спорт като част от организацията, на която бе лице в продължение на повече от десетилетие. Десеткратният участник в Мача на звездите бе определен от бившия си клуб като “шампион както на терена, така и извън него” и бе поздравен за знаменитата си кариера, като от отбора изразиха нетърпение за момента, в който №34 ще бъде вдигнат редом до останалите велики и извадени от употреба номера в зелено и бяло.

Пиърс бе избор №10 в Драфта през 1998 година и от първия ден, в който стъпи в Масачузетс се превърна в любимец на феновете със здравата си и всеотдайна игра. Несъмнено апогеят на кариерата му при Селтикс бе шампионската титла от 2008 година, извоювана с помощта на Рей Алън и Кевин Гарнет и под вещото ръководство на Док Ривърс.

198-сантиметровият играч е лидер в клубната история по вкарани тройки с 1823, вкарани наказателни удари с 6434, както и откраднати топки с 1583. При реализаторите пред него е единствено Джон Хавличек.

“Чест е, че отново имам привилегията да се нарека играч на Бостън Селтикс. Организацията и този град ме приеха като един от тях още от първия ден. Не съм си представял друг сценарий за завършек на кариерата ми. Цял живот ще бъда част от Селтикс. Завинаги”, каза развълнуваният вече бивш баскетболист.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s