Левски иска Крис Минков, Карамфилов е сигурен

_49T4794.jpg

Левски ще се опита да привлече единствения юноша на Лукойл Академик, който успя да получи реален шанс за изява в последните години – Крис Минков. 22-годишното крило съумя да пробие до първия състав на „студентите” и дори имаше ключова роля за спечелената титла преди две години. В последствие обаче той бе споходен от няколко контузии и постепенно бе ограничен до мимолетна роля в състава.

Контрактът на Минков с шампионите изтече и в момента той изчаква предложение от там. Ако такова не последва, то Крис ще стане част от състава на Константин Папазов. „С всеки изминал разговор, който водя с него, вярвам, че той ще играе при нас. Но Минков има морален ангажимент към Лукойл Академик и сам си каза, че иска първо да изчака да види какво ще се случи там. Ако не му предложат договор, той ще играе при нас. Признавам, че за мен Крис Минков е приоритет и ни е първа трансферна цел. Има огромен потенциал и съм сигурен, че може да го реализира именно в Левски”, разкри по този повод Папазов.

Той допълни, че сигурно ново попълнение е Деян Карамфилов. 175-сантиметровият гард направи много силен сезон с Черно море Тича, където постигна средно по 9,2 точки и 6,3 асистенции за 32 мача в НБЛ. Той се завръща в Левски 2014, където игра през втората половина на сезон 2015/16. Освен него, „сините” ще привлекат още един талантлив проектонационал при 18-годишните. Неговото име не бе съобщено. В тима ще разчитат и на център от чужбина.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s