Завръщането на Тити

IOV_1524.jpg

Неизбежното се случи. Тити Папазов пак ще бъде треньор на Левски 2014, макар преди близо две години със сълзи на очи да се сбогува с професията, за да се отдаде на ръководни функции – като президент на клуба, а после и на НБЛ. Обосновката на може би най-емоционалната личност в българския спорт бе в типично собствен стил.

За разлика от слизането си от сцената, което се случи в пресклуб „Универсиада“, сега Тити бе избрал пресклуб „България“, за да оповести завръщането си в играта.

Папазов изтъкна, че отново ще бъде треньор, защото отказаването му през август 2015 година е било “решение на разума”, а сега се завръща, защото сърцето и душата му искат това и желае да прави това, което му доставя удоволствие. Досегашният наставник на столичния тим Мануел Марков ще влезе в екипа на Тити като помощник заедно с Димитър Ангелов, който изпълняваше асистентска роля и през миналия сезон.

“Завръщам се много по-силен психически. Първата година без баскетбол бе прекрасна, но втората бе много тежка. Искам да правя това, което ми доставя удоволствие. Бюджетът ни за следващия сезон ще бъде най-малък от всички в мъжката лига. Най-важното е, че Левски оцеля. Имам думата на човек, който е близък до клуба, че ще помага. Разговаряме и с телекомуникационна компания. Надяваме се, че с много работа ще успеем”, заяви бившият селекционер на България и треньор на Лукойл Академик.

Дни преди своята 50-годишнина той добави, че финансите на Левски 2014 ще бъдат около четири пъти по-малки от този на женския баскетболен Берое.

“Мога да работя и без много пари. Победата и личната амбиция не са над всичко. На 1 юли 2014 Левски бе на прага на участие в Евролигата. Съдбата ми отне това, но вярвам, че в бъдеще ще ми го върне”, обяви твърдо Папазов при завръщането си на треньорската сцена.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s