Тодор Стойков: Целта е да се изкачим на следващото ниво

_R1W2900.jpg

Спортният директор на Лукойл Академик Тодор Стойков коментира назначението на Шарон Друкер за старши треньор на клуба. Легендарният №15, чийто екип бе изваден от употреба от страна на студентите, призна, че освен с израелския специалист, шампионите са имали набелязани още няколко имена, преди да се спрат на неговото.

„Тони Дечев беше нашата първа, но не и единствена опция. Неговият договор изтече в края на сезона и трябваше да преценим какво искаме да правим. Имахме и други набелязани имена като варианти. Спряхме се на Шарон Друкер, а целта ни е с него да изкачим следващото ниво. В края на сезона ще си проличи дали сме успели или не”, сподели Стойков пред Picknroll.bg.

maxresdefault

Той допълни, че към момента не може да поставя конкретна цел влизане в групите на Шампионската лига. „Виждате, че сега е по-сложно отколкото преди година. Не искам да коментирам съперниците ни, но е факт, че за да влезем в групите, трябва да отстраним два отбора в рамките на 8 дни. Така че, отсега да правим такива сметки, не е сериозно. Още повече, че не се знае и кой ще ни е първият противник. Единственото хубаво в случая е, че ще започнем подготовка по-рано и се надявам, че този път ще сме по-подготвени за първите ни официални срещи. Иначе пред Друкер целите си остават същите, каквито и пред останалите треньори на Лукойл – силно представяне в Европа, титла и купа на България. Те не се променят”.

Легендата сподели още, че изборът на Друкер е демонстрация на взаимен респект и от двете страни. „Спряхме се на това име, защото той не е случаен в европейския баскетбол. Визитката му е показателна. В същото време, Лукойл си остава марка в Европа и фактът, че той също се спря на нас, говори достатъчно. Респектът е взаимен, въпросът е да се свърши и качествена работа”, каза още Тодор Стойков.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s