Лабиринтът на Кармело

Кармело Антъни спечели войната с Фил Джексън и въпреки това е много вероятно да напусне Ню Йорк. Специалният договор, който именно Джексън даде на крилото, според който играчът може да наложи вето на всяка сделка с негово участие, продължава да държи Никс в деликатна ситуация. От една страна Ню Йорк може най-накрая да започне на чисто и да гради новия си облик около Кристапс Порзингис, от друга обаче не може да се освободи от тежкия финансов ангажимент към Антъни. В тази връзка Никс вероятно са били щастливи да разберат, че Кармело е готов да се откаже от свояta no-trade clause само при условие, че бъде трансфериран в някой измежду Кливланд Кавалиърс и Хюстън Рокетс.

Желанието на играча едва ли е изненада за някого като се има предвид, че и двата отбора ще дадат не само шанс на Антъни да се бори за титлата, но и биха го събрали с някои от най-близките му приятели – ЛеБрон Джеймс(Кавс) и Крис Пол(Рокетс). Източници близки до Кармело казват, че избор номер едно за него е Кливланд, но трикратния олимпийски шампион би бил доволен и да се съюзи с Джеймс Хардън и Крис Пол в Хюстън. И в двата случая обаче, Никс трябва да получат подходяща според вижданията си оферта насреща.

wade9s-1-web

Кармело ще се радва да играе в един отбор с ЛеБрон или CP3. Тримата заедно с Дуейн Уейд са изключително близки извън игрището.

КCливланд няма почти никакви опции да абсорбира огромната заплата на Кармело, ако това не е за сметка на някой измежду Кайри Ървинг или Кевин Лав, който да бъде пратен обратно в Ню Йорк. Първият сценарий с Кайри за Кармело изглежда с нищожна вероятност от гледна точка на Кливланд, докато при втория – проблемът е в липсата на сериозен интерес от Никс към тежкото крило. Още повече, че Кевин Лав играе на позицията на Кристапс Порзингис.

В Хюстън финансовата ситуация е малко по-различна, а генералният мениджър Дарил Мори е доказал нееднократно, че винаги може да измисли сделка, която да изненада всички. Възможни елементи от евентуална трансфер за Кармело Антъни, биха били Раян Андерсън и Ерик Гордън, например, но солидният договор от около $20 милиона на сезон, който носи със себе си Андерсън отблъсква Ню Йорк.

melo-and-lala-Pinterest

Със съпругата си Лала и сина си Киян.

Така между сметки и преговори, нищо чудно Кармело да остане в Ню Йорк, където  винаги е твърдял, че се чувства добре. Като фактор за бъдещите решения около Антъни трябва да добавим и личните проблеми, които той имаше в последните месеци. От известно време звездата на Никс не живее със съпругата си Лала. Бившата водеща от MTV, която е сред най-успешните жени в града със своята кариера в телевизията и киното бе намесена косвено в трансферната сага. Според издания, които цитират блики на Кармело хора, съпругата му предпочита Антъни да остане в Ню Йорк въпреки раздялата им, за да може да бъде близо до сина им Киян.

Очакванията са, че още в следващите дни тройният възел около бъдещето на звездата ще се разплете, но все пак ситуацията около Кармело Антъни и баскетболната му кариера изглежда точно като лабиринт. Веднъж влязъл вътре – знаеш, че изход има, въпросът е кой път е правилният!?

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s