Любомир Минчев: Искам дисциплина! Напрежението върху Везенков ще е по-голямо

_49T5066.jpg

Любомир Минчев призова както играчите си, така и феновете, да не очакват, че националният ни отбор ще победи лесно Беларус и Португалия. Той обаче за пореден път отсече, че целта пред него и избраниците му е задължително класиране за основната световна квалификация. Това означава заемане на едно от първите две места в групата през август. Вчера трикольорите започнаха подготовка, като в Правец се събраха 13 от 15-те посочени имена.

„Няма нищо лесно, специално за българския спорт. И преди не е било, но сме имали повече успехи. Задачата ни е да тренираме и да играем. Казах на момчетата да има дисциплина, че миналата година не успяхме да бием Словения, бяхме близо и до Украйна, но играхме добре. Това се дължи на тяхното старание в тренировъчния процес и дисциплината. Независимо, че не успяхме да победим, хората бяха доволни от представянето. Това е минимума, който трябва да запазим, но сега трябва задължително да бием, за да не си навлечем доста негативи. Предупредих ги, че никой не може да смята, че ще ни бъде лесно. В отбора има добра атмосфера, добра химия между играчите. Това е основно за едно добро представяне. Мисля, че освен Везенков имаме още трима-четирима опитни играчи. Няма да лежим само на него и да разчитаме единствено той да решава нещата. Миналата година играхме с по-нисък състав, така ще бъде сигурно и сега. Ще видим в подготовката кое е добре и кое не. Това е моят избор, ще видим как ще се получат нещата”, коментира пред медиите в Правец Минчев.

_49T5257.jpg

Той допълни, че американецът Дий Бост ще се включи с голямо желание и в същото време се надява по-младите да влеят свежа кръв и енергия в състава. „Разбрах противниците ни от Дий Бост. Той ми изпрати съобщение на телефона със снимката от жребия. Още тогава е следил и се е интересувал. Винаги е изразявал готовност и интерес за участие в националния отбор. Не сме правили никакви договорки, той има желание да играе, аз съм му казал да дойде тогава, когато идва и Везенков. Колкото до него, радвам се много за избора в Драфта. Това е престиж и имидж за българския баскетбол. Но сега напрежението върху него ще бъде много по-голямо. Той се справи миналата година, надявам се и сега това да се случи. Относно младите – Данчо Минчев вече е на 19, Вангелов на 21, Ники Стоянов и Везенков са по-млади също. Има баланс между млади и по-опитни. Младите са свежа кръв, дават повече енергия, ентусиазъм. Смятам, че той ще изиграе положителна роля. Дано да е здрав и да се представи добре”.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s