Крис Пол и Блейк Грифин напускат кораба

maxresdefault1

По всичко личи, че свръхбързият многомачтов ветроходен кораб с пристан в Лос Анджелис, съставът на Клипърс, е на път да остане без кърмчия, като дори не е изключено да загуби и главния си механик. По информация на ESPN плеймейкърът Крис Пол и основният играч на тима Блейк Грифин са се отказали от опцията за удължаване на договорите си с още една година, което ги прави свободни агенти без ограничения до 1 юли.

И макар Клипърс да са сочени за фаворит за задържането и на двамата, заради по-големите си финансови възможности в сравнение с останалите отбори от НБА, неспособността на отбора да предпази играчите си от травми и да стигне до финалите в Западната конференция поне веднъж в последните 6 сезона с Крис Пол, привлече интереса на тимове като Сан Антонио Спърс. И им даде надежда, че CP3 сериозно ще обмисли напускане на останалия без попътен вятър под ръководството на Док Ривърс клипер.

Спърс вече се възползваха от открилата се възможност и започнаха да примамват Пол още през май, а Клипърс опеделено гледат сериозно на заплахата, въпреки че „тексасци“ към момента не могат да си позволят лукса да бъдат гъвкави от гледна точка на лимита за заплати.

Успокоителното за Док Ривърс и ръководството на състава от Ел Ей е, че може да „надцака“ всеки кандидат за подписа на Крис Пол. Макар вече да е на 32-години, плеймейкърът може да очаква оферта от $205 милиона за 5 години от страна на собственика на Клипърс Стийв Балмър. Това стана възможно след промените на правилата в последния колективен договор между НБА и играчите, които станаха по-благосклонни към звезди от поколението на Пол.

В същото време максимумът, на който Спърс са способни, е $152 милиона за 4 години.

Двата тима могат и да преговарят за вариант със сключване на нов договор и трансфер след това, в случай че Пол реши, че иска да продължи кариерата си в Южен Тексас, а не в Холивуд.

Все пак трябва да се отбележи, че дори при този вариант, CP3 няма да получи максимума. Размяна от този тип би позволила на Спърс да освободят пари, като изпратят играчи в Ел Ей, за да не надхвърлят лимита си за заплати.

Крис Пол и Блейк Грифин изглежда са трансферна цел и на Хюстън Рокетс. В случая на тежкото крило това означава да се откаже от над $40 милиона, ако подпише с друг тим, а не с Клипърс.

Ръководството реагира веднага на заплахата, като отмъкна легендата Джери Уест от шампиона Голдън Стейт Уориърс. С този и тепърва предстоящи ходове в Ел Ей се надяват да задържат Крис Пол.

 

 

 

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s