Патрика: Черно море е прекрасна опция за развитието ми

15874959_1213501468734060_209618414746243813_o.jpg

Галин Стоянов – Патрика потвърди новината на Picknroll, че се завръща в Черно море. Младият специалист напуска Рилски спортист, за да стане помощник на Дарин Великов.

„Това, което най-много повлия на решението ми да се върна, е развитието, което ми се предлага, бъдещето, което мога да имам. Според мен това е прекрасна опция за кариерата ми, а отделно винаги съм се радвал на създаването и налагането на млади момчета от школата. Отделно, Дарин Великов е известен с това, че никога не се притеснява да разчита на млади състезатели. Неслучайно в състава на Черно Море, когато играха с Лукойл финал за Купата през 2006 година, имаше 7-8 момчета на по 20-21 години“, коментира решението си Стоянов.

„Засега и най-вероятно ще работя само с мъжете. Естествено ще помагам с каквото мога и в школата, все пак Варна винаги е била място, откъдето са излизали и са налагани местни момчета. Има доста интересни състезатели в подрастващи, на които също трябва да се търси място в следващите години. В миналото това е било приоритет и независимо от това, че в България има този феномен на „младите“ 25-годишни играчи, ние винаги сме залагали на доста по-млади да имат и водещи роли в отбора. Това, разбира се, е възможно, когато влизащите в мъжкия състав са били подготвени добре от техните треньори в подрастващите. Имаме добри треньори, работещи здраво, най-вече за създаването на играчи, не само на отбори като самоцел, така че твърдо вярвам, че ще продължим тази традиция. Естествено миксът между опит и младост е задължителен, за да има от кой да се краде занаятът. Понякога, разбира се между желанието за селекция и реалността има разминаване, но не всичко е в наш контрол, има и амбиции и/или финансови рамки, които са различни за отбор и за състезатели“, коментира за BGbasket.com Патрика.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s