Вятърът на промяната задуха в Холивуд

50f59535e2da33210cf2102919614129-original.jpeg

Лос Анджелис Лейкърс се лишиха от услугите на избор №2 в Драфта от 2015 година, за да дадат функциите на организатор и маестро на нападението на отбора на избор №2 в тазгодишния Драфт. ДиАнджело Ръсел в Бруклин е първата голяма сделка на ръководния тандем Меджик Джонсън и Роб Пелинка, а освен от неособено добрата репутация на Ръсел, Ел Ей се лиши и от безумния договор на Тимофей Мозгов, който бе подписан миналото лято.

Лейкърс изпратиха на изток Ръсел и Мозгов, а в замяна получиха Брук Лопес и №27 в тазгодишния Драфт на NBA. Това явно е първата стъпка към прехода, който трябва да премине през избирането на Лонзо Бол и да завърши с привличането на Пол Джордж.

lopez_nets_trade.gif

Новият център на Лейкърс, Лопес, има само още един сезон от настоящия си договор и ще освободи малко повече от $22 милиона през следващото лято, а в същото време дава на новия си отбор добър вариант за титулярна “петица”.

Този трансфер дава началото на изцяло новата ера в мениджмънта на един от двата най-титулувани отбора в Лигата. Миналото лято Джим Бъс и Мич Къпчак подариха на руския национал Мозгов четиригодишен договор на стойност $64 милиона, а сега калифорнийци могат да отдъхнат, след като се освободиха от теглото на $48 милиона в слевдащите три години.

Другият напускащ, ДиАнджело Ръсел, така и не оправда на 100% доверието, което му бе гласувано. Люк Уолтън доста пъти заяви, че очаква от него да бъде лидер, а това така и не се получи. Освен всичко това левичарят си създаде и доста лоша репутация на съотборник, забърквайки се в няколко неприятни случки извън игрището.

Следващият ход на Ел Ей вероятно ще бъде намиране на кандидат за милионите на застаряващия Луол Денг ($54 милиона за още три сезона), като паралелно с това продължават да се оглеждат и възможностите за така жадуваното привличане на Пол Джордж, което най-вероятно ще стане факт, било то по-рано или по-късно.

Според ESPN тимът вече се е свързал с Индиана и дискутира потенциален трансфер на звездата на Пейсърс.

Advertisements

One thought on “Вятърът на промяната задуха в Холивуд

  1. Pingback: Бруклин взе Александър Везенков! | picknroll.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s