Христо Захариев и Павлин Иванов аут от националния

_49T5161

Христо Захариев се оплаква от травма, която няма да му позволи да играе за България това лято

По-малко от две седмици преди старта на подготовката на националния ни отбор за предварителната световна квалификация, Любомир Минчев вече е изправен пред сериозен тест. Причината – двама от играчите в разширения му състав няма да могат да участват в мачовете с Португалия и Беларус в началото на август. Става въпрос за атакуващия гард Павлин Иванов и лекото крило Христо Захариев. Баскетболистите на Лукойл Академик се оплакват от травми и няма да бъдат на разположение на селекционера за първия лагер, който стартира на 28 юни в Правец.

Áàñêåòáîë - Áúëãàðèÿ - Ñëîâåíèÿ

Павлин Иванов ще проведе лечение в Германия на контузията, която го измъчва

Това означава, че пред Минчев има два варианта. Първият е да разчита на останалите 14, които обяви миналата седмица на официалната си пресконференция. Като бройка те са достатъчно, за да може той да води нормален тренировъчен процес. Проблемът при такова стечение на обстоятелствата е, че при нова евентуална травма по време на подготовката, селекционерът ще остане с твърде малко опции пред себе си за сблъсъците с Португалия и Беларус. Така стигаме и до втория вариант – да повика заместници на Иванов и Захариев. По подобен начин през миналата година той включи в групата Николай Николов от Берое, а в последствие извика и Евгени Хаджирусев от Левски. Вторият вече е в списъка за Правец.

Освен двамата играчи на Лукойл Академик, които ще се възстановяват от травми и няма да бъдат на разположение на Минчев, в началото на подготовката в Правец на по-лек режим ще се готви и Чавдар Костов. Гардът също се оплаква от лека контузия, но ще бъде на разположение на националния селекционер.

Така, реално в първите дни от лагера трикольорите ще бъдат в по-сгъстен състав. Александър Везенков и американецът Дий Бост ще се присъединят към съотборниците си на 1 юли, което означава, че вместо 16, в началото на подготовката се очертава лъвовете да бъдат съставени от 11 здрави баскетболисти.

Източник: в-к „Тема Спорт“

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s