Този див, див запад: в главната роля ЛеБрон Джеймс?

lebron-james

Слуховете не спират, дори да имаш трипъл-дабъл средно на мач във финална серия от пет срещи и до голяма степен да носиш съотборниците си на гръб. ЛеБрон Джеймс няма да играе главна роля във филм с това име, както го направи Уил Смит, но след загубените финали от Голдън Стейт най-различни и нарастващи на брой твърдения изпращат Краля в другата половина на NBA – непознатата за него като постоянен обитател Западна конференция.

Цялата кариера на Джеймс в професионалния баскетбол до този момент е преминала изцяло в Източната конференция – Кливланд, Маями и пак Кливланд. Сезон 2017/2018 няма да е изключение, защото той има активен договор със сегашния си отбор, но дали е възможен сценарий, в който той си вдига талантите, а не чуковете и продължава в Лос Анджелис, било то Лейкърс или Клипърс, от лятото на следващата година? Според общественото медийно мнение в Щатите – ДА.

Джеймс има огромна къща на 30 минути от „Стейпълс Сентър“, където поне за момента играе един от най-близките му хора в Лигата – Крис Пол. Ако изключителният пойнт гард преподпише с Клипърс през лятото, това би добавило още една причина към списъка „Защо да отида в Ел Ей“.

На преден план пак бе изкарана старата плоча, която колкото и да въртим се превърна в евъргрийн, а именно, че ЛеБрон многократно е заявявал, че иска да играе с най-близките си в NBA – Пол, Кармело Антъни и Дуейн Уейд. И докато тандемът с Уейд сработи в Маями, когато третата глава на ламята бе Крис Бош, събиране с другите двама в Кливланд изглежда трудно, да не кажем невъзможно от гледна точка на заплатите, а и на това, че Кавс загубиха за втори път в последните три сезона във финал с Уориърс.

„Трябва да седна и да си избистря някои неща. Чисто лични. А колкото до този отбор (б.р. – Голдън Стейт), те ще бъдат наоколо още доста време. Ще видим“, каза ЛеБрон след разочароващата загуба с 1-4 от Голдън Стейт.

И макар всичко да е в сферата на „ако“, темата продължава да се разисква все повече и повече, а до името на Джеймс повече се поставят цветовете на Лейкърс, а не тези на Клипърс.

С всяко изминало лято виждаме, че няма невъзможни неща. ЛеБрон в Маями през 2010 година, Кевин Дюрант в Голдън Стейт през 2016 година… Ще видим ли ЛеБрон Джеймс в Лос Анджелис през 2018 година?

Advertisements

One thought on “Този див, див запад: в главната роля ЛеБрон Джеймс?

  1. Pingback: Жега в Кливланд | picknroll.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s