Сиатъл се готви за завръщане в NBA

seattle_supersonics_old

Един от американските градове, радващи се на най-темпераментна публика в професионалните спортове – Сиатъл, е на път да осъществи една от големите си мечти през последните 10 години.

Залата „Кий Арина”, дом на легендарните Суперсоникс, ще бъде реновирана в опит градът да привлече отбор от NBA или NHL. Сиатъл остана без баскетболен тим на „свръхзвуковите” в Оклахома Сити преди началото на сезон 2008, където те станаха Тъндър.

Кметът на града Ед Мъри и Тим Лайвеке – изпълнителен директор на Oak View Group, която се е ангажирала с ремонта, са договорили условия, които са били изпратени в градския съвет за одобрение. „Ще ви доведем отбор. Отбележете си го. Обещавам, ще ви доведем поне един отбор”, заяви Лайвеке, който със сигурност знае какво е необходимо на един отбор от професионална лига, тъй като е и изпълнителен директор на Anschutz Entertainment Group, собственик на ЛА Кингс в NHL, футболният ЛА Галакси и част от ЛА Лейкърс.

KEYARENA DEVELOPMENT PLAN EMERGES

„Кий Арина” отваря врати през 1962 г., като в миналото планове за ремонт на залата са се проваляли. Част от плановете на Oak View Group включва оферта от $564 млн. за сваляне на настоящия таван на съоръжението с близо 5 метра по-надолу. Проектът, ако получи одобрени, може да бъде завършен до октомври 2020 г. и ще предостави 18 350 седящи места за мачове от NBA, 17 700 за двубои от NHL и 19 100 за концерти.

Идеята е Сиатъл първо да привлече отбор, който да се включи в NHL, а след това да атакува завръщане и в NBA.

„От NBA дадоха ясно да се разбере, че собствениците на отбори имат доста добра сделка за телевизионни права, чисто финансово, който към този момент не искат да нарушават. Вярвам, че NHL ще дойде тук по-бързо от NBA. Но и двете лиги ще дойдат в града. Тази зала ще ни помогне да намерим място в тях”, коментира кметът Мъри.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s