Суперзлодеят, който измести ЛеБрон, подтикнат от… ЛеБрон

lebron-james-1

Как ви се струва възможността, че ЛеБрон Джеймс може би вече не е най-оплюваната и мразена звезда в NBA? Ролята му на злодей №1 бе иззета от донякъде неочакван герой – Кевин Дюрант, който доскоро, допреди започването на този сезон и шокиращия му избор да премина в Голдън Стейт, се ползваше с репутацията на всеобщ любимец и един от “добрите”.  Но сега, когато вече е от другата страна и загърби т.нар. “малък пазар”, какъвто е Оклахома Сити, за да премине в суперотбора при суперзлодеите, Кевин сам разкрива, че това негово решение малко или много е било повлияно от… ЛеБрон.

“Той ни показа пътя, малко или много. Хората започват да гледат на подобни ходове като нещо нормално, още повече с напредването на времето”, разсъждава KD пред Bleacher Report.

Дюрант визира онзи бъг в системата от 2010 година, когато ЛеБрон се събра в Маями с Дуейн Уейд и Крис Бош и имаше обещания за “не една, не две, не три, не четири шампионски титли”, а в края на суперерата на суперотбора на Хийт равносметката бе “само” два пръстена.

“В края на деня, баскетболът си остава добър. Играчите си остават същите, феновете продължават да се наслаждават, просто говорим за това, че носим различни екипи. Просто опитах да направя това, което исках и да го направя по-възможно най-простичкия начин”, обяснява Кевин решението си, шокирало баскетболните фенове по цялото земно кълбо миналото лято.

Голдън Стейт води с 2-0 във финалите, а един от най-големите фактори за това водачество е с №35. Дюрант не се вълнува от критиките и явно е надмогнал всичката омраза, която се изля по негов адрес. А и всъщност, когато говорим за суперзвезди и суперотбори… Основните действащи лица във финалите, ядрата, които изграждат двата тима са точно такива, макар и да са се озовали на местата, на които са по различен начин.

От едната страна имаме ЛеБрон. Блудния син, който се завърна като пророк в родния си щат и извървя пътя до изстраданата титла, подкрепян от двама елитни играчи, каквито са Кевин Лав и Кайри Ървинг. И от другата страна – убийствено ефективното трио на Стеф Къри, Клей Томпсън и Дреймънд Грийн. С добавката, направила ги фантастична четворка, а именно Дюрант.

Както самият той каза. Баскетболът си остава добър, просто екипите и мотивите на всеки са различни.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s