Шестият човек на Уориърс

jr-smith-iso-hold-ball.jpeg

Джей Ар Смит е онази тиктакаща бомба, която може да избухне всеки момент, но с двоен ефект. 31-годишният гард на Кливланд често изглежда сякаш не се интересува по абсолютно никакъв начин от случващото се около него, а в следващия момент вкарва две тройки с fadeaway през човек. Или пък тотално да закопае Кавалиърс с тотално безличната си игра в защита, както се случва в двата финални мача с Голдън Стейт, в които шампионите бяха попиляни първо с 22 точки разлика, а след това и “само” с 19.

За общо 42 минути на игрището в “Оракъл Арина” Смит е стрелял едва шест пъти и е вкарал само веднъж. Дори да има шанс, в който това е напълно нормално, защото тежестта в нападение пада върху ЛеБрон Джеймс, Кайри Ървинг и Кевин Лав, то присъствието или по-скоро отсъствието му на другия край на паркета, в защита, също дава своя отпечатък за неволите на отбора.

Според детайлната статистика, Смит е бил ахилесовата пета в защитата на своя тим в мачове №1 и №2. А именно защото… Защото колкото и добри стрелци да са машините от Уориърс, Джей Ар очевидно не си е давал много зор и в случаите, в които е бил основен защитник, пазените от него хора вкарват 90.9% от стрелбите си.

Шестият човек на Голдън Стейт се оказва от другия отбор. Но все пак говорим за същият този човек, който спря да играе, за да прегърне Джейсън Тери.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s